Beleggen in Goud vs. beleggen in Bitcoins

Zo snel mogelijk geld verdienen dat willen we allemaal, maar wat is de beste manier omdat te doen? En in waar kan je dan het beste je geld in investeren? Wat levert het meest geld op? Dit zijn vragen waar veel mensen mee zitten daarom gaan we die in dit artikel zoveel mogelijk behandelen.

Wat is beleggen nou eigenlijk?

Vaak horen we mensen praten over beleggen maar wat houdt dit nou eigenlijk in? Beleggen is een vorm van investeren en het doel daarvan is dat je geld ervan gaat groeien. Door je geld te beleggen verwacht je dat het op langere termijn groeit. Dat is te vergelijken met sparen. Er is wel een verschil tussen sparen en beleggen, zo is heb je bij beleggen een groot risico en ligt het rendement hoger. Beleggen is vaak onzeker je weet nooit wat de uitkomst is. Stel je voor je gaat 500 euro beleggen misschien is dat de volgende maand wel 1500 euro waard. Maar het kan ook heel goed zijn dat het daalt en dat je dan nog maar 200 euro overhoud. Dat kan je nooit van te voren weten. Het is daarom wel erg belangrijk dat je goed kijkt waar je in belegt en dat je het niet zomaar doet. Want er zitten dus zeker risico’s aan vast.

Beleggen in goud

 Beleggen in goud kan een verstandige keuze zijn. Vooral in onzekere tijden is te zien dat goud een populair middel is. Dit komt vooral doordat goud stabiel blijft doordat het geen tegen risico heeft. Naar alle waarschijnlijkheid is goud ook de oudste vorm van beleggen. Goud betekende dan ook rijkdom. Dat betekende omgekeerd ook dat wie rijk wilde zijn veel goud moest bezitten. Sinds de crisis in Griekenland en al de onzekerheden op de beurs van de euro word er steeds meer gehandeld in goud. Beleggen in goud verstandig? Ja dat is het dus zeker! Ook kun je beleggen in zilver. Dit is een stuk goedkoper dan goud maar heeft dan ook wel een stuk minder waarde. Ook vinden mensen tegenwoordig zilver niet meer zo bijzonder. Dit komt ook omdat namaak zilver ook veel verkocht word en dat is vaak ook prima kwaliteit. Wil je beleggen in zilver en/of goud? Ga dan naar de website van Doijer en Kalff

Beleggen in bitcoins

Beleggen in de bitcoin is een hele lange periode super aantrekkelijk geweest om te doen. Er zijn dan ook heel wat mensen heel rijk mee geworden. Maar na een lange periode zagen we de bitcoin ook weer een flink stuk dalen. Er zijn dus flinke koersschommelingen in de vreemde valuta’s. De bitcoin leek een hele poos goed te gaan en dat ging hij ook zeker maar er waren veel mensen die iets te enthousiast van werden. Iedereen ging er in investeren en als je er verstand van hebt kan dit ook wel goed gaan. Maar er waren ook mensen die er niet zo veel verstand van hadden en die maar wat deden. Je zag bij zulke mensen vaak dat ze achteraf veel geld zijn verloren. 

De laatste periode is de Bitcoin weer stabiel aan het stijgen, waardoor het interessant kan zijn om in te stappen. Bitcoin kopen kan gemakkelijk en snel.