Dit moet je weten over crypto’s anno 2021

bitcoin

De markt van cryptocurrencies is de afgelopen jaren alleen maar populairder geworden. Dit komt doordat de gemiddelde mens het afgelopen jaar flink spaargeld heeft kunnen opbouwen. Doordat het spaargeld op de bankrekening niet zoveel oplevert gaan mensen op zoek naar alternatieven. Dit heeft er niet alleen voor gezorgd dat de vraag naar cryptocurrencies is gestegen, maar ook de aandelenmarkten zijn enorm in trek geraakt. Omdat de markt van cryptocurrencies voor veel mensen toch nog relatief wazig is, vertellen we je in deze blog wat je moet weten over cryptocurrencies!

Valuta

Waar de meeste beleggers beleggen in aandelen, is een belegging in een crypto een belegging in een valuta. Beleggen in reguliere valuta’s is over het algemeen niet heel aantrekkelijk omdat de rendementen op valuta’s relatief laag ligt. Crypto’s zijn echter een nieuwe vorm van valuta waar steeds meer vraag naar is. Deze enorme vraag naar de munten zorgt er dan ook voor dat er een ongekende volatiliteit is in deze valutamarkt. Als je dus kiest voor ethereum kopen, dan koop je geen aandeel maar zet je eigenlijk je reguliere valuta om in de valuta ethereum. Als vervolgens de vraag naar ethereum stijgt, zal ook de koers stijgen. Het principe is dus hetzelfde als met een regulier aandeel, alleen je bezit geen stukje van een onderneming maar een andere valuta!

Volatiliteit

Doordat de markt van cryptocurrencies relatief nieuw is, is er in deze markt ook sprake van een hoge volatiliteit. Dit komt overeen met de reguliere aandelen in nieuwe markten. Toch ligt de volatiliteit in de markt van crypto’s wel extreem veel hoger dan in die van reguliere aandelen. Dit wordt veroorzaakt door het feit dat veel mensen nog niet precies weten wat ze met crypto’s kunnen en moeten. Deze mate van mysterieusheid zorgt voor enorm snelle reacties uit de markt. Zo kan een klein slecht nieuws bericht al een enorme koersdaling veroorzaken. Ditzelfde geldt natuurlijk ook de andere kant op! De Bitcoin koers steeg bijvoorbeeld enorm toen Coinbase naar de Amerikaanse beurs ging. Dit is de eerste online broker voor crypto’s die naar de beurs ging. Het effect hiervan was dan ook vele malen groter dan de stijging van een reguliere valuta als een bank naar de beurs gaat.