Tips om aandelen en brokers te vergelijken

Tips om aandelen en brokers te vergelijken

Het kopen van aandelen wordt de laatste tijd steeds interessanter. Tijdens de corona crisis is aantal kopers van aandelen dan ook erg gestegen. Veel sectoren zijn door de corona crisis getroffen, maar er zijn echter ook veel sectoren die er juist beter van geworden zijn.

Wat zouden de risico’s kunnen zijn?

 Aandelen kopen betekent eigenlijk dat je gaat beleggen. Echter, aan het beleggen zijn wel  een aantal risico’s verbonden. Het is goed om van te voren voor jezelf de afweging te maken of je deze risico’s wilt lopen. Als je er niet zo van houdt om veel risico te nemen, zou je kunnen kiezen voor aandelen AEX. Vooralsnog zul je altijd risico’s houden tijdens het beleggen, maar je kan deze risico’s zelf voor een groot gedeelte in de hand houden.

Vergelijken van online broker tools

Het beleggen wordt gedaan via een platform. Dit platform is meestal online. De online platformen kunnen er heel verschillend uitzien en ook verschillend werken. Veel brokers geven jou daarom de kans om kennis te maken met hun platform, dit doen ze door middel van een demo. Het is verstandig om er op voorhand een paar uit te kiezen, en deze demo’s is rustig te bekijken en uit te proberen. Kies vervolgens het online platform waarbij jij het beste gevoel hebt. Dit is erg belangrijk voordat je begint met beleggen.

Beleggen in speciale categorieën

Het zou kunnen dat je de voorkeur hebt om te handelen op een platform dat goed past bij jouw leeftijd. Er zijn brokers die speciaal voor een bepaalde doelgroep werken en zich hierop focussen. De manier van handelen wordt hier bijvoorbeeld op aangepast zodat het voor de belegger interessanter wordt. Wanneer je nog wat jonger bent zullen brokers focussen op het beleggen op de kortere termijn. Oudere mensen zijn over het algemeen wat geduldiger,  en die zullen meer beleggen op de lange termijn.