Wat is Knaken en hoe werkt het?

Wat is Knaken

Knaken mag gerekend worden tot één van de grotere spelers in de cryptocurrency markt. In dit artikel vertellen we wat Kraken precies is en hoe deze service precies werkt. Knaken is een platform waar je cryptocurrency kunt verkopen en kopen. Wil je meer weten hoe dit werkt? Lees dan verder.

Wat is Knaken precies?

Knaken is een cryptocurrency exchange. Dit betekent dat je op deze plek kunt handelen in cryptocurrency. Deze service maakt het kopen en verkopen van verschillende crypto’s zo makkelijk mogelijk. Het gebruiken van Knaken is dan ook ontzettend eenvoudig en het is zelfs mogelijk om met iDEAL te betalen. Na het afronden van de iDEAL transactie heb je binnen enkele minuten je eigen online cryptocurrency wallet. Met deze digitale portemonnee kan je veilig in crypto handelen. Meer weten hoe dit precies werkt? Ga dan naar Knaken.eu voor meer informatie en uitleg.

Hoe werkt de crypto exchange van Knaken?

Het kopen en verkopen van cryptovaluta werkt ontzettend simpel via het platform Knaken. Bij het kopen van cryptocurrency kan je aangeven hoeveel je eraan wilt uitgeven, vervolgens krijg je te zien hoeveel coins je hiervoor krijgt. Na het definitief invullen van het aantal coins dat je wilt kopen moet je aangeven hoe je wilt betalen. De beschikbare betaalmethodes op Knaken zijn VISA, Bancontact, iDEAL, Mastercard en EPS. Een groot voordeel van Knaken is dat je de keuze hebt uit een flink aantal betaalmethodes. In Nederland wordt er vaak gekozen om te betalen met iDEAL, echter heeft Knaken ook veel internationale gebruikers waarvoor ze dus buitenlandse betaalmethodes accepteren. Na het afronden van de betaling en het accepteren van de voorwaarden heb je de aangegeven hoeveelheid cryptocurrency gekocht.

Naast de service voor het kopen en verkopen van cryptovaluta vind je op de website van Knaken veel informatie over hoe het precies werkt en waarop je moet letten. Op de Nederlandstalige website (Knaken.nl) kan je eenvoudig lezen hoe deze crypto exchange werkt. Daarnaast biedt het bedrijf ook workshops en consulten aan om je kennis op het gebied van cryptocurrency te vergroten. 

Welke cryptocurrency is mogelijk bij Knaken?

Knaken is een crypto echange waarop veel verschillende cryptovaluta verhandeld kunnen worden. Het aanbod cryptocurrency wordt regelmatig uitgebreid, echter biedt het platform in ieder geval de mogelijkheid om bekende cryptovalutas als LiteCoin, Bitcoin en Dash te verhandelen. Andere bekende crypto’s die verhandeld kunnen worden op Knaken zijn: Bitcoin Cash, Ethereum, Augur, Ripple, Zcash en Monero.

Coinbase ervaringen